Грипна епидемия в Ямболско, грипна ваканция в Бургаско

Децата ще стоят седмица вкъщи заради повишения брой заболели
1 ное 2009 20:19,
32
Грипна епидемия в Ямболско, грипна ваканция в Бургаско
Снимка: БГНЕС

Грипна епидемия е обявена официално от понеделник на територията на цялата Ямболска област. Всички училища излизат в грипна ваканция, съобщиха от областната администрация.

Препоръчва се на учениците да си стоят вкъщи, да не се събират на обществени места, за да не се заразят или да не разпространяват зараза.

За детските градини и яслите ваканция няма - те продължават да работят при засилени предпазни мерки.

Всички училища в Бургас и областта излизат във ваканция от утре заради повишения брой заболели от новия грипен вирус A (H1N1).

Грипната ваканция за учениците ще продължи една седмица.

В приемното отделение към Бургаската болница на ден постъпват най-малко по десетина деца за преглед, а за лечение остават средно 2-3 от тях.

От РИОКОЗ съобщиха, че регионът е на крачка от грипна епидемия, но критичните стойности все още не са прехвърлени и засега Бургас е в предепидемичен период.

Сред останалите мерки против разпространението на заразата са забраната за свиждания в болниците, отмяната на плановите операции, прекъсването на женските и детските консултации, както и на имунизациите.

Детските градини и ясли в община Бургас ще продължават да работят. В сградите им обаче няма да бъдат допускани родители.

Dnes.bg припомня, че 36-годишната бременна жена, настанена в МБАЛ-Бургас с диагноза грип A (H1N1), продължава да е в тежко състояние. Това съобщи д-р Стефан Станчев, директор на бургаската болница.

Още по темата

Тя е поставена на командно дишане и е в безсъзнание. Жената е постъпила на 22 октомври с бронхопневмония, след което състоянието й се е влошило.

На този етап плодът не е увреден. Тъй като приеманите медикаменти дават отражение обаче, има опасност и за него, каза д-р Станчев.

Той призова гражданите, които имат оплаквания, да търсят медицинска помощ и в никакъв случай да не се лекуват сами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лъчо, бате, бременната умря. Първо чети, а после пиши, иначе ставаш глупав в очите на хората.
31
1
 
0
 
! Отговори
hani преди 14 години
Този мръсен въздух в Бургас, вечер те обгазяват, сутрин те обгазяват. Сух студ почти сняг не вали поне малко да пречисти въздуха. Морето оказва вляние вечнно влажен климат.E, как няма да се натръшкат всички? Дървета липсват добре, че е Морската градина, където е останала някаква зеленина все още. Какво да пречисти въдуха и бацилите, които витаят из въздуха?!
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ako 6te i na 5 ezika da ti go napi6a s16tata rabota ima Emigrant ima i Imigrant kato ne znaete pone ne se izlagaite!:)
29
1
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
и едно време е имало грипна ваканциято голяма разлика няма те и без това учениците ходят на чучилище само за да се дрогират,бият,пият и *бат
28
1
 
0
 
! Отговори
марти преди 14 години
Сега ще си събирам парички за ваксина.
27
1
 
0
 
! Отговори
Lucho преди 14 години
Kostov e vinoven.maitapa na strana.Dano da ima kusmet bremennata s bebcheto!Kusmet
26
1
 
0
 
! Отговори
Cleo преди 14 години
До 25 - оригиналниАбе ти във всеки форум и на всеки топик ли пишеш? То не бе тъпспорт, не бе спирт 1, писна ми от твоите китайски тениски ...
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ваксина мУеМайката!ваксинирайте всеки дупетат с 5тилетка в устата!
24
1
 
0
 
! Отговори
Станислав преди 14 години
Я сАм мноУ грамотнУ дИте, мо'е ли мЪ земиш на раута при тебИ и да ми даааш жУлти ст'инки, плийссссП.П. > Я сАм Убаа'вец!
23
1
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 14 години
Ти недей да даваш съвети на лЪтиница! Разбра ли,бе профан! Пфу,неграмотници ***...Поне да се беше постарал да удариш два-три клавиша на Български! Ама нищо,кефиш мъ! Утре ще те взема на работа и ще ти плащам жЕлти ст'инки! Убавец!
22
1
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Методий извинявам се братле за 3-ти клас толкова съм научил или саме научели ха ха баштами обаче е номер едно и той ме образова много по добре
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
SAMO 4E IMA EMIGRANT IMA I IMIGRANT P1RVO SE ZAPOZNAI I TOGAVA GOVORI !:)
20
1
 
0
 
! Отговори
Методий преди 14 години
Кириле... "Летиштата", "престаништата", "виросите", "откаде"... По-скоро ти звучиш като имигрант или турист... Хора, постарайте се да научите българския език най-накрая...
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Грип всяка година по това време има, просто сега имат име на грипа и някаква измислена ваксина за купуване.Ако не беше това наименование на грипа сега, ако изобщо не се говореше около така наречения свински грип, никой нямаше и да разбере че някакви хора са починали от грип.НО нали ваксината трябва да се продава а и все пак е криза, какво по изгодно от това.
18
1
 
0
 
! Отговори
Иван Янакиев преди 14 години
Тва се получава от рядкото пиене на ракия аз уча в Гимназия дето има Свински грип човек от моя клас на мене нищо ми няма Пиите Ракия и Мастика и ще ви мине !
17
1
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
няма здравен контрол на границитени на летиштатата на престаништата иначе този вирос няма откаде да дойде освем от някой български имигрант или турист
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Глупости-в къщи. Всичко ще хукне по кафета и дискотеки.
15
1
 
0
 
! Отговори
originalni преди 14 години
Искаме и в София подобно нещо , дано стане скоро :) *********** *********** ************ *********** ********Футболни тениски Nike , Adidas --- http://***.originalni.be -- само за 55 лв Man City , Man UTD , Chelsea , Barca , Real , Arsenal , Roma and ...
14
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
*** са пуснали вируса предполагам, последно време кихам, кашлями се някво.
13
1
 
0
 
! Отговори
Артур преди 14 години
Дано измрете всички от глобално затъпяване!!!